1 cibuľa
1 karfiol
1 malý patizón
30g masla
2dl smotany na varenie 0.5 dl kyslej smotany
lístky tymianu
2 až 3 lyžičky hladkej múky na zahustenie
soľ
vegeta
mleté čierne korenie
zeleninový vývar
cestoviny
Patizón očistíme a pokrájame na kúsky. Karfiol rozoberieme na menšie ružičky. Na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme pokrájaný patizón s ružičkami karfiolu
osolíme
ochutíme vegetou a opečieme. Podlejeme vývarom a uvaríme domäkka. V 1 dl smotany na varenie vymiešame hladkú múku a so zvyšnou smotanou ju pridáme k uvarenej zelenine. Krátko povaríme
okoreníme
pridáme kyslú smotanu a premiešame. Cestoviny uvarené v osolenej vode scedíme
pokvapkáme olejom a zmiešame so zeleninou. Dozdobíme lístkami tymianu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.