1500 g čerstvej zeleniny (mrkva
karfiol
brokolica
cuketa
hrášok)
šampiňóny
listy špenátu
zeleru
kalerábu
cvikly a šalvie
1200 ml oleja. Pivové cesto: 2 vajcia
2 žĺtky
2 bielky
200 g pšeničnej múky
250 ml piva
soľ.
Mrkvu očistíme a natenko nakrájame. Karfiol
brokolicu očistíme a rozoberieme na ružičky. Cuketu nakrájame na kolieska
dáme do slanej vody a privedieme do varu. 5 až 10 minút varíme takmer domäkka. Necháme odkvapkať
osušíme
rozložíme na misu. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Listy špenátu
zeleru
kalerábu
cvikly a šalvie umyjeme
osušíme a uložíme k ostatnej zelenine. Pivové cesto: Múku preosejeme a zmiešame s vajciami
žĺtkami
pivom
soľou. Necháme asi 1 hodinu stáť. Bielky vyšľaháme na sneh a primiešame do cesta. V hrnci na fondue rozohrejeme tuk (hrniec by mal byť naplnený tukom asi do polovice). Položíme ho na varič. Zeleninu napichujeme na vidličky
namáčame najprv do cesta
potom do horúceho tuku
vyprážame do zlatohneda
bylinky a listy tiež namáčame do cesta a vyprážame. Podávame s omáčkou kešu
pikantným vínovým šodóm
čerstvou bylinkovou omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.