Pripravuje sa z čerstvej zeleniny
ako sú špargľové hlavičky uvarené v osolenej vode
zelený hrášok a mladá mrkva podusené na masle
uvarené karfiolové ružičky a ružičkový kel
posypané strúhankou opražnou na masle
uvarený nakrájaný zeler a kaleráb
rozštvrtené surové paradajky a zelená paprika. Vhodnou omáčkou môž byť zápražkou zahustená voda
v ktorej sme varili špargľu a do ktorej sme pridali nasekané špargľové nožičky
kôpor nasekaný nadrobno a čerstvé maslo rozmiešané v sladkej smotane. Zeleninu upravíme na misu a polejeme omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.