100 g prerastenej údenej slaniny
200 g nastrúhaného syra
1 malá konzerva nakrájaných šampiňónov
2 lyžice masla (alebo tuku)
1 cuketa
1 červená paprika
1 zelená paprika
4 lyžice paradajkového pretlaku
2 cibule
zväzok jarnej cibuľky
polotuhé kysnuté cesto
tuk na vymastenie foriem
pár chilli papričiek
2 lyžice nasekaného oregana
zväzok pažítky
mleté čierne korenie
čajová lyžička cesnakovej soli.
Maslo rozpálime na panvici a roztopíme v ňom slaninu
ktorú sme nakrájali na malé kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme do sklovita. Cuketu umyjeme a nakrájame na plátky. Papriku a jarnú cibuľu očistíme
umyjeme a nakrájame na kolieska. Šampiňóny necháme odkvapkať a chilli papričky umyjeme. Kysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske
rozdelíme do 4 vymastených foriem na pizzu a potrieme paradajkovým pretlakom. Potom všetky prísady rovnomerne rozložíme na cesto
osolíme a okoreníme nasekaným oreganom
mletým čiernym korením a cesnakovou soľou. Posypeme syrom
vložíme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme asi 20 minút. Podávame posypané nakrájanou pažítkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.