200 g kuracej pečene a žalúdkov
80 g ryž (alebo 100 g špagiet)
80 g koreňovej zeleniny
štvrťka kelu
hrsť zeleného hrášku
zelené fazuľové struky
1500 ml vývaru z kostí
mleté čierne korenie
soľ.
Ryžu alebo špagety uvaríme vo vývare z hovädzích kostí. Na polovici masla opražíme pečeň a žalúdky nakrájané nadrobno
trocha zalejeme vývarom a udusíme domäkka. Všetku zeleninu očistíme
nakrájame a podusíme na zvyšku masla. Pridáme udusenú pečeň so žalúdkami
ryžu
prilejeme vývar a ešte chvíľu povaríme. Polievka má byť hustejšia. Podávame s nakrájanou žmľou opečenou na masle
prípadne aj s nastrúhaným parmezánom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.