50 g čerstvo nastrúhaného tvrdého syra
20 g masla
60 g zemiakov
60 g póru
60 g zelerovej hľuzy
60 g karotky
1 cibuľa
500 ml mäsového vývaru
1 bobkový list
1 klinček
mleté čierne korenie
soľ.
Zemiaky
pór
zeler a karotku nakrájame na malé kúsky. Cibuľu nadrobno nasekáme. Zeleninu s maslom vložíme do hlbokej nádoby a prikryté varíme 5 minút pri výkone 600 W. Pridáme mäsový vývar
bobkový list
klinček a varíme 10 minút pri výkone 600 W. Osolíme a okoreníme. Posypeme nastrúhaným syrom a zapekáme 60 sekúnd pri výkone 500 W.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.