150 g karfiolu
50 g kalerábu
100 g zeleného hrášku
100 g mrkvy
50 g petržlenu
50 g zeleru
3 vajcia
30 g krupice
tuk a krupica na vymastenie formy
mleté čierne korenie
soľ.
Očistený karfiol uvaríme v osolenej vode a rozoberieme ho na malé ružičky. Ostatnú zeleninu okrem hrášku
očistíme
uvaríme v slanej vode a nakrájame na malé kúsky. Hrášok
karfiol a ostatnú zeleninu premiešame s rozšľahanými vajciami
korením
soľou a s krupicou. Bábovkovú (alebo tortovú) formu vymastíme tukom a vysypeme krupicou
natlačíme do nej pripravenú zmes. Vrch zakryjeme alobalom a upečieme vo vyhriatej rúre. Upečenú tortu vyklopíme na misu
ozdobíme čerstvou zeleninou a teplú podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.