130 g mrazených šparglí
200 g čerstvých šampiňónov
1 vajce
1 paradajka
1 menšia cibuľa
1 lyžica margarínu (masla)
pol čajovej lyžičky tymianu.
Šampiňóny nakrájame na plátky
pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a maslo. Vložíme do nekovového
stredne veľkého hrnca a prikryjeme pokrievkou. Dáme do mikrovlnej rúry a dusíme na najvyššom stupni 3 až 4 minúty
kým cibuľa nie je jemná a krehká. Pridáme paradajku a tymian. Osušené špargle vložíme do hrnca. Varíme zabalené na najvyššom stupni asi 3 minúty
kým nie je zelenina mäkká. Pripravené cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm na pomúčenej doske
nakrájame na 10 cm veľké štvorce
alebo kolieska. Na každý kúsok cesta naložíme asi 2 lyžice zeleniny
cesto preložíme
aby vznikli polmesiačiky (alebo trojuholníčky). Vidličkou pritlačíme okraje ku sebe
aby sa dobre uzavreli. Bochníčky potrieme vajcom a naukladáme na dve 25 cm dlhé formy na pizzu. Jeden plech uložíme na kovový rošt na otočný tanier
druhý na vysoký podnos na otočný tanier. Pečieme klasicky 25 až 30 minút pri teplote 190 stupňov
kým cesto nie je zlatohnedé. Zo zvyškom zopakujeme ten istý postup.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.