 
   
             Dusanko
  Dusanko  
             5215x
5215x
            
                500 g miešanej zeleniny (zeler
 mrkva
 kaleráb
 karfiol)
 2 vajcia
 1 cibuľa
 2 žmle
 20 g oleja
 masť na vyprážanie
 strúhanka
 zelená petržlenová vňať
 mleté čierne korenie
 soľ. 
            
                Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji
 pridáme umytú nakrájanú zeleninu
 osolíme
 podlejeme vývarom a udusíme. Do udusenej zeleniny pridáme namočené vytlačené žmle
 vajcia
 soľ
 mleté čierne korenie a podľa potreby zahustíme strúhankou. Na doske posypanej strúhankou sformujeme malé fašírky
 ktoré vyprážame v horúcej masti. Podávame so zemiakovou kašou alebo s uvarenými zemiakmi a so šalátom. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.