500 g miešanej zeleniny (zeler
mrkva
kaleráb
karfiol)
2 vajcia
1 cibuľa
2 žmle
20 g oleja
masť na vyprážanie
strúhanka
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji
pridáme umytú nakrájanú zeleninu
osolíme
podlejeme vývarom a udusíme. Do udusenej zeleniny pridáme namočené vytlačené žmle
vajcia
soľ
mleté čierne korenie a podľa potreby zahustíme strúhankou. Na doske posypanej strúhankou sformujeme malé fašírky
ktoré vyprážame v horúcej masti. Podávame so zemiakovou kašou alebo s uvarenými zemiakmi a so šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.