1 čajová lyžička masla
3 lyžice bieleho vína
70 g karfiolu
70 g zelenej fazuľky
70 g zeleru
70 g karotky
1 malá cibuľa
1 zemiak
3 lyžice mäsového vývaru
1 až 2 čajové lyžičky karí korenia
mleté čierne korenie
soľ.
Karfiol rozoberieme na ružičky (hlúb odstránime a použijeme do polievky). Fazuľky prepolíme. Zeler a karotku očistíme. Zeleninu umyjeme a nakrájame na malé kocky. Cibuľu olúpeme a nasekáme. Zeleninu okrem karfiolu spolu s cibuľou dáme do misky
pridáme biele víno a karí korenie a dusíme prikryté 5 minút pri výkone 600 W. Zemiaky obielime
umyjeme a nakrájame na kocky. Spolu s karfiolom primiešame k zelenine a zalejeme mäsovým vývarom. Všetko prikryjeme a varíme 6 minút pri výkone 600 W. Ochutíme soľou
čiernym korením
prípadne ešte trochou karí korenia. Primiešame maslo. Tip: Do zeleniny zamiešame 1 lyžicu pikantnej pasty čatní z manga. Mäsový vývar môžme zameniť sladkou smotanou. Zemiaky môžme nahradiť uvarenou ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.