100 g zeleninovej zmesi (karfiol
mrkva
petržlen
hrášok
zeler)
1 vajce
50 g šampiňónov
200 ml mlieka
10 g droždia
pol cibule
150 g hrubej múky
30 g masti
tuk na vyprážanie
soľ.
Mladú zeleninu nakrájame na malé kúsky a uvaríme v osolenej vode. Z vajca
múky
mlieka droždia a soli pripravíme redšie cesto
ktoré podľa potreby rozriedime vývarom zo zeleniny. Do cesta pridáme uvarenú zeleninu a nakrájané a na masti a cibuli udusené šampiňóny. Zo zmesi opečieme v rozohriatom tuku malé lievance z oboch strán dočervena. Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovou oblohou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.