2 paštétky z lístkového cesta (polotovar)
1 lyžica masla
125 ml sladkej smotany
5 lyžíc bieleho vína
100 g šampiňónov
150 g špargle
100 g karfiolu (alebo brokolice)
1 šalotka
3 lyžice mäsového vývaru
1 čajová lyžička čerstvo nakrájanej trebuľky
1 čajová lyžička škrobovej múčky
mleté čierne korenie
soľ.
Šampiňóny očistíme
umyjeme a rozštvrtíme. Špargľu olúpeme
umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Špičky necháme vcelku. Šalotku olúpeme a nasekáme. Šampiňóny
špargľu
umytý karfiol alebo brokolicu
šalotku
trebuľku a maslo dáme do misy a posypeme soľou a čiernym korením. Pridáme mäsový vývar a zeleninu dusíme prikrytú 7 minút pri výkone 600 W. Biele víno rozmiešame so škrobovou múčkou a smotanou. Primiešame k zelenine a varíme 2 minúty pri výkone 600 W. Paštétky z lístkového cesta zohrievame 1 minútu pri výkone 600 W. Paštétky naplníme zeleninovým ragú a ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.