Očistené zemiaky uvaríme domäkka
pridáme kúsok masla
hrnček horúceho mlieka
soľ a spracujeme na jemnú zemiakovú kašu
ktorú odstavíme do teplého kúpeľa
aby nevychladla. Mrkvu
zeler a cibuľu nakrájame na malé kocky a všetko spolu podusíme na masle. K mäkkej zelenine pridáme čerstvé huby nakrájané na plátky a olúpaný baklažán nakrájaný na kocky. Chvíľu podusíme
pridáme paradajky nakrájané na štvrťky a ešte dusíme asi 20 minút. Potom pridáme uvarené a nasekané vajcia
osolíme
okoreníme
prisypeme zelenú petržlenovú vňať nasekanú nadrobno a dobre premiešame. Z veľkých surových zemiakov vykrojíme malé guľky a spolu so zvyškom zemiakov nakrájaných na tenké prúžky ich vypražíme v rozpálenom oleji dozlata. Pri podávaní dáme na každý tanier naberačku zemiakovej kaše
do stredu kaše spravíme jamku
do nej vložíme udusenú zeleninu
navrch položíme niekoľko guliek vypražných zemiakov a všetko posypeme vypražnými zemiakovými prúžkami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.