200 g slaniny
nastrúhaný tvrdý syr
4 veľké zemiaky
400 g zeleného hrášku
400 g tekvice
4 mladé kukuričné palice
4 paradajky
2 zelené papriky
2 cibule
1 cesnak
olivový olej
nasekaná zelená petržlenová vňať na posypanie
majorán
mleté čierne korenie
soľ.
Cibuľu nakrájame nadrobno
hrášok vylúpeme zo strukov
tekvicu olúpeme a dužinu nakrájame na kocky. Kukuričné palice zbavíme listov
očistíme
umyjeme a nakrájame na plátky. Paradajky olúpeme
zbavíme jadierok a rozštvrtíme. Zelenú papriku umyjeme
očistíme a nakrájame na prúžky. Zemiaky umyjeme
olúpeme a nakrájame na kocky
cesnak očistíme a popučíme. Na veľkej panvici rozohrejeme olej
pridáme slaninu nakrájanú na malé kocky a opražíme na nej nakrájanú cibuľu dozlata. Pripravenú zeleninu
cesnak a zemiaky prisypeme do panvice
pridáme majorán
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a prípadne trocha zalejeme studenou vodou. Zakryjeme a všetko spolu dobre podusíme. Podávame posypané nastrúhaným syrom a zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.