1 syr Encián
30 g masla
1 hlávkový šalát
3 paradajky
2 papriky
2 cibule
1 menšia uhorka
8 plátkov toastového chleba
sladká paprika
mleté čierne korenie.
Plátky toastového chleba z obidvoch strán opečieme. Hlávkový šalát rozoberieme na jednotlivé listy
dobre umyjeme a necháme odkvapkať. Zároveň umyjeme ostatnú zeleninu - paradajky
papriky a uhorku. Cibuľu očistíme. Všetko nakrájame na kolieska. 8 najkrajších koliesok papriky si odložíme na ozdobenie toastov. Syr nakrájame na pásiky. Na každý toast dáme plátok masla
1 až 2 listy šalátu (podľa veľkosti) a naň kolieska paradajok
papriky
uhorky a cibule. Navrch položíme pásiky syra. Nakoniec toast podľa chuti okoreníme a opaprikujeme. Toasty vložíme do rúry a počkáme
kým sa syr nezačne roztápať. Potom každý toast ozdobíme kolieskom papriky a ešte chvíľu zapekáme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.