1 mladý kaleráb
150 g mrkvy
100 g zeleru
100 g petržlenu
2 mladé póry
2 mladé kelové listy
zelená petržlenová vňať
1200 ml vody
soľ.
Zeleninu očistíme
nakrájame na malé kocky
zalejeme vriacou vodou
osolíme a varíme 30 až 35 minút. Nakoniec ochutíme zelenou nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou. Podľa chuti môžme do hotovej polievky zamiešať aj 1 lyžicu masla.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.