200 g zeleného vylúskaného hrášku
3 lyžice masla
pol póru
1 lyžica vody
mleté čierne korenie
soľ.
Pór očistíme
umyjeme a bielu časť nasekáme. Spolu s 1 lyžicou masla a vodou dáme do misky. Prikryjeme a dusíme 1 minútu pri výkone 600 W. Pridáme hrášok
prikryjeme a dusíme ďalej 2 minúty pri výkone 600 W. Zvyšné maslo rozdelíme na kúsky a zamiešame do hrášku. Ochutíme soľou a čiernym korením. Tip: Ak použijeme mrazený hrášok
pred tepelnou úpravou ho nerozmrazujeme
ale dusenie predĺžime o 1 minútu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.