1 veľký hlávkový šalát
3 lyžice olivového oleja
1 lyžica octu
kôpor
pažítka
trebuľka
mleté čierne korenie
soľ.
Zo šalátu odstránime vonkajšie lístky. Umyjeme ho v chladnej vode. Necháme odkvapkať na site
alebo dáme do odstredivky na šalát. Listy potrháme na menšie kúsky a upravíme do šalátových misiek. Z oleja
octu
zo soli
z mletého čierneho korenia a byliniek nasekaných nadrobno pripravíme dresing
ktorý dáme na šalát až tesne pred podávaním.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.