400 g stopkového zeleru
5 lyžíc masla
125 ml sladkej smotany
3 lyžice jablčného vína
1 cibuľa
1 čajová lyžička múky
pol čajovej lyžičky mletej červenej papriky
pol lyžice čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Opekaciu misku predhrievame 2 minúty pri výkone 600 W. Dáme do nej olúpanú
nasekanú cibuľu a maslo. Dusíme 2 minúty pri výkone 600 W. Zeler očistíme
umyjeme a nakrájame na kúsky 2 cm veľké. Zmiešame s dusenou cibuľou. Prikryjeme a dusíme domäkka 1 minútu pri výkone 500 W. Posypeme múkou
soľou
čiernym korením a paprikou. Prilejeme jablčné víno a smotanu. Prikryjeme a dusíme 5 minút pri výkone 500 W. Odokryjeme a dusíme ešte 4 minúty pri výkone 500 W. Podávame posypané petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.