Vajcia
pol pohára mlieka
2 lyžice masla
2 zelery
lyžica múky
mletá paprika
soľ.
2 očistené veľké zelery nakrájame na kúsky a uvaríme v slanej vode. Zeler necháme odkvapkať a vidličkou roztrieme na kašu. Na masle opražíme múku
zápražku rozriedime malým množstvom vody
v ktorej sme varili zeler
a trochu mlieka. Zápražku zmiešame s kašou a necháme zovrieť. Zmes preložíme na zohriaty tanier
navrch naukladáme vajcia uvarené na tvrdo a polejeme maslom rozpusteným s malým množstvom mletej papriky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.