200 g zeleru
1 žĺtok
200 ml smotany
40 g masti
40 g hladkej múky
1200 ml vývaru (vody)
1 cibuľa
250 g zemiakov
zelená petržlenová vňať
soľ.
Očistený zeler nastrúhame na hrubšom strúhadle
opražíme na masti
poprášime múkou a opäť opražíme. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu
osolíme
trocha zalejeme vývarom
rozmiešame a povaríme asi 20 minút. Pridáme zvyšok vývaru
očistené a nakrájané zemiaky a uvaríme domäkka. Nakoniec pridáme smotanu
v ktorej sme rozmiešali žĺtok a ochutíme nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.