500 g sliviek
5 vajec
50 g masla (margarínu)
60 g múky
250 ml mlieka
350 g zemiakov
nastrúhaná šupka z chemicky neošetreného citróna
50 g cukru
2 lyžice hnedého cukru
masť na vyprážanie
1 balíček vanilkového cukru
2 tyčinky škorice
štipka soli
Umyté slivky rozrežme a odkôstkujeme. V 75 ml vody ich uvaríme spolu s hnedým a vanilkovým cukrom a škoricou. Do peny vmiešame maslo s cukrom
soľou a nastrúhanou citrónovou šupkou. Pridáme múku a mlieko. Očistené zemiaky roztlačíme a vmiešame do cesta. Z bielkov vyšľaháme sneh a zľahka všetko spolu premiešame. Na panvici rozpustíme masť a z oboch strán opečieme dozlata omelety. Podávame s varenými slivkami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.