400 g zemiakov
10 g sušených (100 g čerstvých húb)
150 g koreňovej zeleniny
1 lyžica ovsených vločiek
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
40 g masti
majorán
zelená petržlenová vňať
soľ.
Nadrobno nasekanú cibuľu a nakrájanú koreňovú zeleninu opražíme na masti a zalejeme vodou. Pridáme huby a ovsené vločky
krátko povaríme
pridáme očistené a nakrájané zemiaky a varíme domäkka. Ochutíme rozotretým cesnakom
majoránom
nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a soľou. Podľa chuti môžme pridať čajovú lyžičku mletej červenej papriky
alebo paradajkový pretlak
ktorý ju pekne zafarbí. Môžme ju vylepšiť mäkkou údeninou
ktorú zvlášť opražíme
alebo uvaríme v polievke.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.