120 g pretretých zemiakov
120 g masla
120 g výberovej múky
pol lyžice karí korenia. Plnka: 150 g pomletej šunky
1 vajce
30 g masla
žĺtok na natieranie.
Z pretretých zemiakov
masla
múky a korenia vypracujeme hladké cesto
vyvaľkáme na hrúbku 10 mm
potrieme plnkou (šunka
rozšľahané maslo a rozpustené maslo) a skrútime. Potrieme žĺtkom a upečieme na vymastenom plechu pri teplote 200 oC.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.