1000 g očistených a na guľky vypichnutých zemiakov
1000 ml rastlinného oleja.
Zemiaky dáme do vriacej vody. Privedieme do varu
asi za 15 minút takmer úplne uvaríme
necháme odkvapkať
uložíme na plochú misu. Olej (alebo tuk) rozpálime v hrnci na sporáku. Prelejeme ho do hrnca na fondue
postavíme na varič
zemiakové guľky napichujeme na vidličky
namáčame do tuku
necháme zhnednúť. Podávame so šalátom z jabĺk a endívie
kaviárovou šľahačkou
červenou paprikovou omáčkou
zelenou omáčkou
bielou cibuľovou omáčkou
horčicovou omáčkou s mandľami a olivami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.