250 g klobásy
1 až 2 vajcia
750 g varených zemiakov
50 g krupice
200 g hrubej múky
tuk na vyprážanie
soľ.
Vychladnuté zemiaky nastrúhame
osolíme a spojíme s múkou
vajciami a krupicou na cesto. Na doske z neho vyvaľkáme obdĺžnik a nakrájame na pásiky 20 cm dlhé a 5 cm široké. Na obdĺžniky rozložíme po dĺžke rovnomerne kúsky olúpanej klobásy
urobíme z nich valčeky
stočíme ich do špirály a na rozpálenom tuku z oboch strán osmažíme. Podávame s duseným špenátom alebo kapustou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.