 
   
             Dusanko
  Dusanko  
             3013x
3013x
            
                500 g zemiakov
 250 g údenej klobásy
 70 g údenej slaniny
 100 ml kyslej smotany
 200 g kyslej kapusty
 2 vajcia
 1 cibuľa
 100 g hrubej múky
 150 g krupice
 soľ. 
            
                Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Olúpeme a nastrúhame (pomelieme) ich. Pridáme múku
 krupicu
 soľ
 vajcia a vypracujeme na cesto
 ktoré vyvaľkáme na hrubší plát. Do stredu vložíme uvarenú klobásu
 cesto zvinieme a uvaríme v osolenej vode.  	Uvarenú knedľu vyberieme
 nakrájame na plátky
 posypeme opražnou slaninou a kyslou kapustou
 ozdobíme kolieskami cibule a polejeme kyslou smotanou. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.