500 g zemiakov
250 g údenej klobásy
70 g údenej slaniny
100 ml kyslej smotany
200 g kyslej kapusty
2 vajcia
1 cibuľa
100 g hrubej múky
150 g krupice
soľ.
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Olúpeme a nastrúhame (pomelieme) ich. Pridáme múku
krupicu
soľ
vajcia a vypracujeme na cesto
ktoré vyvaľkáme na hrubší plát. Do stredu vložíme uvarenú klobásu
cesto zvinieme a uvaríme v osolenej vode. Uvarenú knedľu vyberieme
nakrájame na plátky
posypeme opražnou slaninou a kyslou kapustou
ozdobíme kolieskami cibule a polejeme kyslou smotanou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.