1000 g uvarených zemiakov
100 g nastrúhaného parmezánu
2 vajcia
200 g múky
olej na vyprážanie
na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška
mleté čierne korenie
soľ. Ďalej: 150 g prerastenej údenej slaniny
2 cibule
400 ml zahustenej šťavy z pečeného mäsa
zväzok zelenej petržlenovej vňate.
Uvarené zemiaky pretlačíme cez sito. Pridáme preosiatu múku a vajcia a vypracujeme cesto. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Pridáme nastrúhaný parmezán a znova vypracujeme. Na pomúčenej pracovnej doske sformujeme z cesta šúľok
ktorý nakrájame na plátky hrubé asi 3 cm. Vypražíme v rozpálenom oleji a dáme na teplé miesto. Na panvici roztopíme slaninu nakrájanú na kocky. Pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme do sklovita. Zalejeme mäsovou šťavou a povaríme asi 5 minút. Ochutíme soľou
mletým čiernym korením a nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Omáčku nalejeme na pripravené knedličky a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.