300 g zemiakov
1 žĺtok
3 strúčiky cesnaku
1 lyžica polohrubej múky
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
štipka tymianu
mleté čierne korenie
soľ.
300 g zemiakov olúpeme
nahrubo nastrúhame a dobre vyžmýkame. Šťavu zlejeme do misky a necháme stáť
kým sa na dne neusadí škrob. Tekutinu zlejeme. Usadený škrob zmiešame s jedným vaječným žĺtkom
jednou lyžicou polohrubej múky
nakrájanou petržlenovou vňaťou a nastrúhanými zemiakmi. Ochutíme soľou
mletým čiernym korením
štipkou tymianu a tromi pretlačenými strúčikmi cesnaku. Dobre premiešame. Z cesta naberačkou formujeme malé placky
ktoré opražíme na panvici v rozpálenom oleji dozlata.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.