300 g zemiakov
100 g slivkového lekváru
1 vajce
mlieko
50 g lieskových orieškov
250 g hrubej múky
masť na vymastenie misy
2 lyžice strúhanky
soľ.
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Olúpeme ich a nakrájame. Pridáme múku
vajce
soľ a toľko mlieka
aby sme získali husté cesto. Vypracované cesto rozvaľkáme a nakrájame na hrubé rezance
ktoré necháme osušiť. Uvaríme ich v osolenej vode
precedíme a necháme odkvapkať. Uvarené rezance vložíme do vymastenej ohňovzdornej misy
posypeme strúhankou
ktorú sme nasucho opražili. Polejeme rozriedeným slivkovým lekvárom
posypeme mletými lieskovými orieškami a zapečieme vo vyhriatej rúre.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.