600 g zemiakov
1 vajce
200 g čerstvých húb
150 g krupicovej múky
20 g cibule
tuk
100 g žmle
rasca
mleté čierne korenie
soľ.
V horúcom tuku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu
pridáme očistené
na tenké plátky nakrájané huby
rascu a soľ. Dusíme prikryté
občas premiešame. V šupke uvarené zemiaky ošúpeme
nastrúhame (alebo prelisujeme) na pracovnú dosku. Pridáme odparené
udusené huby
korenie
soľ
vajce a múku. Zamiesime cesto. Zľahka doň pridáme na kocky nakrájané žmle. Cesto rozdelíme na 10 rovnakých kúskov
z ktorých vyformujeme rezne a z oboch strán ich opečieme na rozpálenom tuku. Podávame so šalátom alebo s čerstvou zeleninou podľa sezónny.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.