2 vajcia
400 g múky
2 až 3 lyžice oleja
soľ.
Múku preosejeme na dosku a v prostriedku urobíme jamku. Vložíme do nej vajcia
olej a soľ. Podľa potreby pridáme vodu a zamiesime cesto. Vypracované cesto rozvaľkáme na hrúbku pol cm. Vykrajujeme z neho štvorce veľké 3 x 3 cm. Štvorce preložíme naprieč a v strede stlačíme. Varíme ich vo vriacej vode asi 10 minút. Pred podávaním ich posypeme nastrúhaným parmezánom. Sú vhodnou prílohou k dusenému mäsu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.