400 g zemiakov
500 g kyslej kapusty
60 g kyslej smotany
4 vajcia
100 g tvrdého syra (ementál)
3 čajové lyžičky maizeny
120 ml bieleho vína
20 g masla
1 pór (asi 200 g)
1 cibuľa
mleté čierne korenie
soľ.
Zemiaky uvaríme v šupke
necháme vychladnúť
olúpeme a nakrájame na plátky. Kyslú kapustu vyžmýkame a nakrájame. Cibuľu olúpeme a nakrájame. V hrnci rozpustíme maslo
opražíme cibuľu
pridáme nakrájaný pór a chvíľu spolu podusíme. Osolíme
okoreníme
podlejeme vínom a dusíme 10 minút. Vajcia rozmiešame so smotanou a maizenou. Osolíme a okoreníme. Syr nastrúhame. Nakrájané zemiaky poukladáme do vymastenej formy z jenského skla a rozdelíme na kyslú kapustu. Zalejeme vajcovo - smotanovou omáčkou
posypeme nastrúhaným syrom a v predhriatej rúre zapekáme pri teplote 200 oC asi 30 minút.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.