800 g zemiakov
300 g cibule
200 g slaniny
100 g tvrdého syra (Eidam)
pažítka
60 g masla
50 g hladkej múky
500 ml mlieka
mleté čierne korenie.
Zemiaky uvaríme v šupke
očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Slaninu nakrájame a opražíme
pridáme cibuľu. Na panvici zohrejeme maslo
pridáme múku
premiešame a rozriedime mliekom. Hneď odstavíme a vmiešame nastrúhaný syr. Všetky pripravené prísady vložíme do vymastenej ohňovzdornej misy a zalejeme bešamelovou omáčkou. Pečieme 40 minút v predhriatej rúre pri teplote 200 oC. Podávame posypané nakrájanou pažítkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.