1000 g zemiakov
250 ml kyslej smotany
1 krabica mrazeného leča
1 viazanička cibuľky
20 g hladkej múky
50 g oleja
mletá červená paprika
bobkový list
soľ.
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu aj s vňaťou
pridáme mletú červenú papriku
soľ
bobkový list
na kolieska nakrájané očistené zemiaky
podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme. Neskôr pridáme na širšie rezance nakrájanú opražnú zelenú papriku a paradajky. Nakoniec prilejeme smotanu
v ktorej sme rozhabarkovali múku
a krátko povaríme. Podávame s čiernym chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.