Zemiaky
olej
hladká múka
mleté čierne korenie
soľ.
Zemiaky olúpeme a nakrájame na malé kocky (ako do polievky) a v poriadne osolenej vode uvaríme domäkka. Vodu precedíme do jednej nádoby a ešte teplé zemiaky vidličkou dobre roztlačíme. Z oleja a múky urobíme riedku zápražku
pridáme do nej mleté korenie a rozmiešame so suchými zemiakmi a pomaly
za stáleho miešania
prilievame vodu
ktorú sme odložili v nádobe. Dávame pozor aby sa nevytvárali hrčky. Zapražné zemiaky dáme na plameň a necháme krátko prevrieť. Podávame k mäsitým jedlám so šťavou
prípadne k mäsu varenému v polievke.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.