Mleté jahňacie mäso
vajcia
bryndza
maslo
biele víno
paradajkový pretlak
zemiaky
nasekaná cibuľa
olej
strúhanka
mleté čierne korenie
soľ.
V slanej vode uvaríme zemiaky
osušíme ich a nakrájame na 7 mm plátky. Na oleji podusíme cibuľu a mäso
pridáme paradajkový pretlak
2 lyžice vína
korenie a osolíme. Dusíme 15 minút. Do pekáča potom kladieme vrstvu zemiakov
zalejeme polovicou zmesi a ešte raz opakujeme. Vrch zalejeme zmiešanou bryndzou
vajcom a mliekom
posypeme strúhankou a pokvapkáme maslom. Nazakryté pečieme asi 30 minút. Pred podávaním necháme chvíľu postáť. Namiesto bryndze môžme použiť aj syr.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.