700 g zemiakov (ideálne sú nové zemiaky)
100 ml bieleho vína
50 g čiernych olív
olej
pol citróna
muškátový oriešok
mleté čierne korenie
soľ.
Polovičku zemiakov oškrabeme a nakrájame na mesiačiky. Potom ich asi 3 minúty podusíme vo vriacej osolenej vode a necháme odkvapkať. Mesiačiky zemiakov opečieme dozlata na oleji v rúre na plechu. Opečené zemiaky okoreníme
osolíme a nastrúhame na ne muškátový oriešok. Podlejeme ich bielym vínom a ešte asi 5 minút dopekáme. Pred dopečením pridáme vykôstkované polovičky čiernych olív. Z druhej polovice zemiakov uvaríme zemiakové pyré
pridáme doň soľ
korenie
lyžicu oleja
šťavu z citróna
trošku nastrúhaného muškátového korenia a dobre premiešame. Podávame tak
ž na tanier rozložíme mesiačiky zemiakov
na ne dáme zemiakové pyré a ozdobíme olivami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.