500 g zemiakov
250 ml kyslej smotany
40 g masti
50 g hladkej múky
mlieko
ocot
1 bobkový list
1 lyžica nasekaného kôpru
soľ.
Menšie zemiaky umyjeme
uvaríme v šupke
olúpeme a nakrájame na kolieska. Z masti a múky pripravíme bledú zápražku
zalejeme ju mliekom a vodou
povaríme
pridáme nakrájané zemiaky
soľ
bobkový list a ešte chvíľu povaríme. Ochutíme octom
kyslou smotanou a kôprom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.