100 g uvareného údeného (pečeného) bravčového mäsa
30 g údenej slaniny
4 veľké zemiaky
1 vajce
2 lyžice kyslej lahôdkovej smotany
2 lyžice nastrúhaného syra
50 g húb
20 g masla
pol cibule
tuk na vymastenie a strúhanka na vysypanie ohňovzdornej misy
pažítka
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Zemiaky očistíme
vÅ•šky skrojíme a vnútro vydlabeme. Slaninu rozškvaríme
pridáme nakrájanú cibuľu a speníme. Primiešame na plátky nakrájané huby
osolíme a udusíme domäkka. Mäso rozotrieme s vajcom
pridáme udusené a vychladnuté huby
petržlenovú vňať
mleté mäso
korenie a soľ. Všetko dobre vymiešame. Vzniknutou zmesou naplníme pripravené zemiaky
poukladáme ich do ohňovzdornej misy
ktorú sme vymastili a vysypali strúhankou a zapečieme vo vyhriatej rúre. Keď sú zemiaky mäkké
posypeme ich nastrúhaným syrom a ešte na chvíľu zapečieme. Pred podávaním pokvapkáme kyslou smotanou a ozdobíme pažítkou. Podávame ako predjedlo alebo ako ľahšie jedlo na večeru.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.