1000 g zemiakov. Omáčka: 150 g nastrúhaného syra (najlepšie ementál)
30 g margarínu
500 ml mlieka
4 lyžice kyslej smotany
2 paradajky
1 cibuľa
3 lyžice hladkej múky.
Menšie zemiaky umyjeme a celé dáme variť do studenej vody. Po uvarení vodu zlejeme
zemiaky prelejeme studenou vodou a olúpeme. Cibuľu očistíme
nakrájame nadrobno a podusíme na rozohriatom margaríne dozlata. Prisypeme múku
zamiešame a krátko opražíme. Potom prilejeme mlieko
premiešame
uvedieme do varu a povaríme na miernom ohni asi 10 minút. Pridáme syr
necháme ho za občasného premiešania roztopiť
prilejeme smotanu a odstavíme z ohňa. Paradajky sparíme horúcou vodou
olúpeme
rozštvrtíme
pridáme do omáčky a ešte povaríme asi 5 minút. Odložné uvarené zemiaky polejeme omáčkou
trocha zohrejeme a ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.