4 veľké zemiaky
maslo
kyslá smotana
petržlenová vňať (žrucha)
šunka (slanina)
soľ.
Rúru predhrejeme na 200 oC. 4 veľké zemiaky dobre umyjeme a neolúpané ich zabalíme do alobalu. Na strednej polohe mriežky pečieme asi 50 minút. Pred podávaním každý zemiak zvrchu prerežme ostrým nožom a do otvoru vložíme plátky masla
osolíme a prelejeme kyslou smotanou. Posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou alebo žruchou
ozdobíme opečenou šunkou alebo slaninou. Podávame napr. k pastierskemu špízu alebo k inému grilovanému mäsu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.