600 g varených zemiakov
500 g karfiolu
2 vajcia
100 g slaniny
40 g masla
2 lyžice hladkej múky
1 stredná cibuľa
soľ.
Očistený karfiol uvaríme v slanej vode takmer domäkka a necháme odkvapkať. Potom ho rozoberieme na malé ružičky. Zemiaky (deň predtým varené) a cibuľu nakrájame na plátky. Slaninu nakrájame na kocky a opražíme v rozohriatom masle. Pridáme plátky cibule a pražíme dozlata. Vajcia rozšľaháme so soľou a múkou
vmiešame karfiol
slaninu s cibuľou a vložíme do vymastenej nákypovej formy. Pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 20 minút.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.