250 g bravčového bôčika
4 vajcia
120 ml mlieka
2500 g surových zemiakov
125 g cibule
40 g konzervovaného zeleného hrášku
125 g oleja
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
V šupke uvarené zemiaky olúpeme
necháme vychladnúť
nakrájame na plátky
posolíme
okoreníme
pridáme nadrobno nasekanú zelenú petržlenovú vňať
zelený hrášok a zľahka premiešame. Bravčové mäso nakrájame na kocky
ktoré udusíme na upražnej cibuli. Do vymasteného pekáča dávame striedavo vrstvu zemiakov a mäsa. Takto urovnané zemiaky zapečieme v rúre
keď sú dostatočne prehriate
prelejeme povrch vajciami
ktoré sme rozšľahali v mlieku a pečieme ďalej dozlata. Podávame ich s uhorkou alebo inou nakladanou zeleninou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.