Žemle nakrájané na drobné kocky alebo na tenké plátky polejeme čerstvou bravčovou krvou
aby ňou dostatočne nasiakli a zmäkli. Potom pridáme pomleté alebo na menšie kocky nakrájané mastnejšie uvarené bravčové mäso (slaninu
laloky
bôčiky) v množstve
ktoré zodpovedá asi polovici hmotnosti žmlí (možno však dať aj v pomere 1 : 1). Posolíme
pridáme upražnú cibuľu nakrájanú nadrobno
mleté čierne korenie
mletý ďumbier
trochu majoránu a strúhanú citrónovú kôru. Podľa potreby pridáme rozpustenú masť alebo mastnotu z vývaru. Zamiešané plníme do hrubých bravčových čriev užšieho priemeru na jaternice asi po 150 g a opatrne ich varíme asi 30 minút. Pichneme do nich drievkom a ak unikajúca šťava už nefarbí
vyberieme a opláchneme v studenej vode. Žemľu nakrájanú na kocky možno najskôr dozlata opražiť a až potom prifarbiť krvou. Môžme pridať aj trochu mletého nového korenia a klinčeka.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.