600 g bravčového stehna
50 g údenej slaniny
150 g domácej klobásy (príp. jemnej salámy)
1 cibuľa
60 g bravčovej masti
2 lyžice hladkej múky
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.
Z mäsa nakrájame rezne
mierne naklepeme a narežme okraje. Osolíme
okoreníme a necháme chvíľu odležať. Pomelieme klobásu (salámu)
nakrájame cibuľu na plátky a údenú slaninu nakrájame na drobné kocky. Na každý rezeň položíme mletú klobásu
cibuľu a slaninu
prehneme napoly a prepichneme špáradlom
aby nám plnka nevykĺzla. Mäso pečieme na rozpálenej masti z oboch strán domäkka. Potom mäso vyberieme z masti
zaprášime ju múkou
pridáme mletú červenú papriku
zalejeme vodou alebo vývarom (napr. bujón z kocky) a necháme variť
kým sa tuk nezačne oddeľovať od šťavy. Šťava má byť svetločervená. Podávame s varenými zemiakmi alebo s dusenou ryžou a šalátom z čerstvej zeleniny.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.