500 g chesterského syra
2 lyžice šľahačkovej smotany
250 ml červeného vína
1 čajová lyžička maizeny
2 čajové lyžičky stredne ostrej horčice
1 čajová lyžička sladkej mletej papriky.
Syr nakrájame na drobné kocky alebo nahrubo nastrúhame. Víno dáme v hrnci na fondue zovrieť na sporák
postupne pridávame syr. Pridáme horčicu
mletú papriku a za stáleho miešania varíme
kým nevznikne jednoliata masa. Maizenu zmiešame so šľahačkou a zahustíme tým fondue. Necháme mierne variť na variči. Podávame s opečeným chlebom nakrájaným na pásiky a žruchovým šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.