500 g nízkotučného tvarohu
4 žĺtky
100 ml bieleho vína
60 ml bieleho rumu
100 g hrozienok
100 g kandizovaného ovocia
150 g čerešní
50 g čokoládových hobliniek
1 balíček vanilkového cukru
200 g práškového cukru
1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry
1 piškótový korpus. Na obložnie: 250 ml šľahačkovej smotany
1 malý pohár zaváraných čerešní na ozdobenie
50 g nasekaných pistácií
2 lyžice cukru
1 balíček vanilkového cukru
1 balíček stužovača šľahačky.
Tvaroh zabalíme do utierky a dôkladne vytlačíme. Žĺtky s bielym vínom vyšľaháme vo vodnom kúpeli na hustú penu. Práškový cukor a rum vymiešame dohladka. V mise zmiešame tvaroh
penu a práškový cukor s rumom. Pridáme ostatné prísady a opatrne premiešame. Na dno formy dáme polovicu nakrájaného korpusu
na to rozvrstvíme tvarohovú hmotu a zakryjeme zvyšnou polovicou korpusu. Formu vložíme do mrazničky a necháme zmraziť. Vyklopíme a potrieme smotanou ušľahanou so stužovačom šľahačky a s vanilkovým cukrom. Posypeme cukrom a pistáciami
ozdobíme čerešňami a ešte na chvíľu dáme do mrazničky. Nakrájame na plátky a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.