3 vajcia
300 ml sladkej smotany
10 kandizovaných čerešní
1 lyžica pomletých lieskových orieškov
3 lyžice práškového cukru
na hrot noža angeliky.
Žĺtky spolu s cukrom a so sladkou smotanou varíme za stáleho šľahania vo vodnom kúpeli
pričom dbáme
aby sa voda nevarila. Keď zmes zhustne a nesteká z varešky
pridáme kandizované čerešne
angeliku
pomleté oriešky
tuhý sneh ušľahaný z bielkov a všetko spolu chvíľu povaríme. Vychladnutú zmes dáme zmraziť do mrazničky
pričom ju pred úplným zmrazením občas trochu premiešame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.