500 g teľacieho mäsa zo stehna
 60 g masla
 100 ml sladkého mlieka
 2 lyžice paradajkového pretlaku
 1 cibuľa
 4 čerstvé žmle bez kôrky
 100 ml hovädzieho vývaru
 mleté čierne korenie
 soľ. 
            
                Teľacie mäso nakrájame na tenké rezne
 ktoré dlaňou ľahko naklepeme
 na každý rezeň dáme trocha plnky
 stočíme
 previažme niťou a opečieme na rozpálenom masle zo všetkých strán dočervena. Potom oheň zmiernime
 prilejeme mäsový vývar
 primiešame paradajkový pretlak a pomaly dodusíme domäkka. Pred podávaním odstránime zo závitkov niť
 urovnáme ich na zohriatu misu a polejeme šťavou z pečenia. Závitky môžme podávať aj s pikantnou paradajkovou omáčkou
 ktorú pripravíme osobitne a podávame v omáčniku. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.